Onlinewerkrooster | Automatiseer je personeelsplanning en payrolling!

Aanpassingen in het menu

Glutenvrij, lactosevrij, notenallergieën, intoleranties, dieetwensen, ... het is een hekelpunt in de horeca. Je kan het niet gewoon negeren, want de kans dat je iemand ziek kan maken is groot. Maar moet je al die aanpassingen gratis doen? Dat is natuurlijk een heel andere vraag. Mensen die echt een allergie hebben vinden het helemaal niet erg om €0,50 extra te betalen voor een ander soort melk. Of is dat dan weer echt not done? 


 Meer...

De flexi-jobs in cijfers

Naar aanleiding van dit artikel in De Morgen, schrijven we hier even een blogpost over de flexi-jobs. Flexi-jobs zijn een manier om op een soepele manier werknemers in te schakelen. De werknemer kan een centje bijverdienen, zonder daar fiscaal nadeel aan te ondervinden en de werkgever die moet zich niet blauw betalen aan kosten.  Ondertussen vervangt 1 op de 3 flexi-werknemers de vaste medewerkers in de horeca-sector. Wat natuurlijk ook zorgt voor een verschuiving in de sociale bijdrage. 

Meer...

Maak van jouw restaurant een flexwerkplek

Je kan er niet omheen kijken tegenwoordig worden er heel wat kantoorruimtes aangeboden als flexwerkplekken. Het is voor freelancers en start-ups de ideale manier om samen te werken op een betaalbare locatie. Toch is het voor veel freelancers nog te duur om zich te wagen aan een huurcontract en zoeken ze hun toevlucht in andere oorden. Wanneer je gaat nadenken is het misschien ook mogelijk om jouw restaurant of horeca-onderneming als flexwerkplek aan te bieden. Bekijk het als een bron van inkomsten op rustige momenten van de dag. Wil je meer weten? Lees dan zeker verder. 

 

Meer...

Brunchen, het lokmiddel voor millennials

Brunchen scoort goed bij millennials, brunchen doe je later dan ontbijten, wat het toch mogelijk maakt om uit te slapen in het weekend, vandaar dat het zo hip is bij de millennial. De laatste twee jaar is het concept "brunchen" aan het boomen en ook in België komen er meer en meer brunch plekjes bij. Misschien is dit wel het concept dat jouw horeca-onderneming een boost kan geven? Vooral op dagen die relatief rustig zijn kan je eens proberen of een brunch niet de oplossing is. Blijf dus zeker lezen. 

Meer...

Hoe omgaan met mensen die niet goed tikken

Wanneer je deel uit maakt van het Onlinewerkrooster-team heb je het al zeker gehoord "mijn personeel wil niet tikken" of het tikken verloopt stroef. Onze ervaring leert dat dit vaak enkel in het begin een probleem is. Toch zijn er altijd van die volhardende personeelsleden die niet goed tikken. Hoe ga je met deze mensen om? Wij geven je wat tips and tricks in de blogpost van deze week. 

 Meer...

Wat je moet weten over jobstudenten tewerkstellen in de horeca

Net zoals flexi's en extra's zijn jobstudenten van essentieel belang in de horeca. De horeca is voor studenten ook een populaire sector om een centje bij te verdienen. Van alle studenten werkt 83% voor extra budget, maar liefst de helft van deze studenten werkt in de horeca.  Nu wij krijgen vaak vragen over jobstudenten op onze Chat met Support. Vandaar dat wij even alles netjes op een rijtje zetten. 

Meer...

2019 achter de schermen

2019 is weer achter de rug, het jaar waar we voor het eerst meer dan 1 miljoen omzet draaiden en daarmee officieel van Start-up naar Scale-up geëvolueerd zijn.
Lees hieronder wat er achter de schermen allemaal gebeurde ;-)

Meer...

3 Tip om toch te scoren tijdens de kerstdagen

We introduceerden al een blog om de wintermaanden toch te doen scoren, maar nu gaan we specifiek kijken naar de feestdagen. Ja veel horeca-zaken sluiten met de kerstdagen hun deuren, maar dat wil niet zeggen dat de periode voor of vlak na Kerst een rustige periode moet zijn. Heel wat mensen gaan nog op zoek naar last minute cadeaus, ze trekken daarvoor de stad in, je kan nog steeds proberen hen in jouw zaak te lokken. Wij geven je wat tips om tussen Kerst en Nieuwjaar toch te knallen! 

Meer...

HR - administratie die bij de jaarwisseling hoort

Wanneer je aan december denkt denk je niet alleen aan de feestdagen maar ook aan de administratie die bij een nieuw jaar hoort. Wij geven je nu al even een overzicht van HR - items die je moet behandelen zodat je met een gerust hart kan overgaan naar 2020 als ondernemer. Zo denk je misschien aan de vakantiedagen van de medewerkers maar dat is lang niet alles. 

  Meer...

Een kindvriendelijke zaak, hoe doe je dat!

Zowel voor de kinderen, de ouders als de uitbater van de horecazaak is een uitje met de kinderen soms een uitdaging. Kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn, gaan ze rustig zijn of druk. Je kan het moeilijk op voorhand weten. Een kindvriendelijke service wordt door de meeste klanten ook echt geapprecieerd en het loont dus de moeite om hier even over na te denken. Een kindvriendelijke zaak staat ook niet gelijk aan kinderachtige zaak, maar wel een zaak waar iedereen zich welkom voelt, kinderen en jongeren inclusief. Wij geven je de nodige tips om jouw zaak kindvriendelijk te maken. 

Meer...