Onlinewerkrooster | Automatiseer je personeelsplanning en payrolling!

Het LEAN principe in de keuken

Een goede horecazaak is niet enkel een zaak die helemaal vol zit, ook de organisatie verloopt soepel. Zonder het lean-principe durft het al vaak een rommelboel worden. Wanneer een zaak een rommeltje wordt achter de schermen gaat dit ook vaak tot uiting komen voor de schermen, wat nadelig is voor de klanten natuurlijk. Wij geven je hier enkele voorbeelden die direct toepasbaar zijn in jouw horeca-onderneming. 

 More...

Scoor met jouw terras in de wintermaanden

Het was de beste zomer in jaren, de terrasjes zaten vaak overvol en we hebben nog lang mogen genieten van prachtig weer. De eerste tekenen van de herfst zijn in het land. Toch wil de Belg steeds vaker de mogelijkheid om buiten te genieten, natuurlijk niet zonder de nodige aanpassing. Wij geven je enkele tips waardoor je jouw terras ook in de winter omtovert tot een hit! 

More...

Hoe manage je een horeca-onderneming?

De horeca-sector, het mag een makkelijke business lijken, toch is dit helemaal niet waar. Een horeca-ondernemer krijgt heel wat op zijn bord. Denk aan het moeilijk vinden van personeel, de dure personeelskosten maar ook andere management-issues kunnen opduiken. Wij hebben in deze blog aandacht voor die dagelijkse taken die jij als manager ondervindt. 

More...

5 Waalse streekproducten die op jouw kaart scoren!

Consumenten zoeken steeds meer producten uit de eigen regio, producten die een verhaal vertellen, met een oorsprong uit eigen streek (of eigen land). Natuurlijk hebben we in Vlaanderen prachtige streekproducten, maar vandaag zetten we onze buren van Wallonië even in de kijker. Naast een mooie natuur kan je hier ook lekker eten en drinken! 

More...

Tien praktische tips van horeca coach Sonja Guedens

Chocolade, melk en room. Wat maakt u ermee? Chocolademousse natuurlijk. Op zich geen uitzonderlijke ingrediënten, maar samen staan ze garant voor een heerlijk dessert. Zeker als u speelt met de hoeveelheden van elk ingrediënt en uw eigen creatieve touch toevoegt. Wel, dat geldt ook voor de tien ingrediënten van TopHorecaOndernemers. Op zichzelf zijn die niet zo bijzonder … Maar net zoals bij chocolademousse zit de sterkte in de combinatie en de manier waarop u alle ingrediënten mengt!

 

More...

5 tips om op negatieve reviews te reageren!

Plots staat hij er…die negatieve review. De destroyer van je vlekkeloze online reputatie, waar je zo hard aan gewerkt hebt. Is de review een overdreven reactie? Werd hij niet in de juiste context geplaatst? Was de klant in fout? Misschien wel, maar in realiteit kan een negatieve review je gemiddeld 30 klanten kosten. Iedereen kan hem lezen, ook potentiële klanten die er net aan dachten om je zaak te bezoeken.

 More...

4 grootste fouten van een horeca-medewerker

Wanneer je beslist om in de horeca-sector aan de slag te gaan weet je heel goed dat je in de dienstverlenende sector terecht komt. Mensen verwachten een zekere gastvrijheid van het horeca-personeel en de uitbaters. Heb jij je al eens schuldig gemaakt aan één van onderstaande "fouten"? 


 More...

Gratis kraantjes water; de pro’s en contra's.

Het komt wel elk jaar even terug naar boven, "biedt jij als horeca-ondernemer gratis kraantjeswater aan?". Sommige doen het al, zoals onze klant Balls & Glory, anderen gaan nog niet overslag. Toch is gratis kraantjeswater iets wat in het buitenland al heel normaal is, je kan het ook altijd als een mooi gebaar bekijken. Je hoort het al, stof tot discussie, wij zetten even voor jullie de pro's en contra's op een rijtje! 

More...

Sharing food, omzetverhogend en trendy

Sharing menu's, ze hebben de laatste jaren een boost gekregen. Meer en meer horeca-zaken durven hun menu aanpassen en meer gerechten om te delen nodig. Stel je jouw gerechten slim samen dan werkt het sharing menu ook nog omzetverhogend. Klinkt toch als de moeite om over nadenken. Wij delen met jullie de nodige tips waarom dit voor jouw horeca-onderneming ook kan werken! 

 

 

 More...

Een cashloze horeca-onderneming, de toekomst of toch maar niet?

"Money makes the world go round", inderdaad, geld moet rollen, maar tegenwoordig is dat vooral bij wijze van spreken. Meer en meer mensen hebben enkel nog een bankkaart op zak, cash geld dat is niet meer van deze tijd. Ook in de horeca wordt er meer en meer betaalt met de kaart, wij vragen jullie, een volledig cashloze horeca-onderneming is dat haalbaar? 

 More...