Onlinewerkrooster | Automatiseer je personeelsplanning en payrolling!

Wat je moet weten over jobstudenten tewerkstellen in de horeca

Net zoals flexi's en extra's zijn jobstudenten van essentieel belang in de horeca. De horeca is voor studenten ook een populaire sector om een centje bij te verdienen. Van alle studenten werkt 83% voor extra budget, maar liefst de helft van deze studenten werkt in de horeca.  Nu wij krijgen vaak vragen over jobstudenten op onze Chat met Support. Vandaar dat wij even alles netjes op een rijtje zetten. 

Meer...

2019 achter de schermen

2019 is weer achter de rug, het jaar waar we voor het eerst meer dan 1 miljoen omzet draaiden en daarmee officieel van Start-up naar Scale-up geëvolueerd zijn.
Lees hieronder wat er achter de schermen allemaal gebeurde ;-)

Meer...

3 Tip om toch te scoren tijdens de kerstdagen

We introduceerden al een blog om de wintermaanden toch te doen scoren, maar nu gaan we specifiek kijken naar de feestdagen. Ja veel horeca-zaken sluiten met de kerstdagen hun deuren, maar dat wil niet zeggen dat de periode voor of vlak na Kerst een rustige periode moet zijn. Heel wat mensen gaan nog op zoek naar last minute cadeaus, ze trekken daarvoor de stad in, je kan nog steeds proberen hen in jouw zaak te lokken. Wij geven je wat tips om tussen Kerst en Nieuwjaar toch te knallen! 

Meer...

HR - administratie die bij de jaarwisseling hoort

Wanneer je aan december denkt denk je niet alleen aan de feestdagen maar ook aan de administratie die bij een nieuw jaar hoort. Wij geven je nu al even een overzicht van HR - items die je moet behandelen zodat je met een gerust hart kan overgaan naar 2020 als ondernemer. Zo denk je misschien aan de vakantiedagen van de medewerkers maar dat is lang niet alles. 

  Meer...

Een kindvriendelijke zaak, hoe doe je dat!

Zowel voor de kinderen, de ouders als de uitbater van de horecazaak is een uitje met de kinderen soms een uitdaging. Kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn, gaan ze rustig zijn of druk. Je kan het moeilijk op voorhand weten. Een kindvriendelijke service wordt door de meeste klanten ook echt geapprecieerd en het loont dus de moeite om hier even over na te denken. Een kindvriendelijke zaak staat ook niet gelijk aan kinderachtige zaak, maar wel een zaak waar iedereen zich welkom voelt, kinderen en jongeren inclusief. Wij geven je de nodige tips om jouw zaak kindvriendelijk te maken. 

Meer...

5 Tips voor een geweldige menukaart

De menukaart blijft altijd één van de belangrijkste marketingtools van jouw horeca-onderneming. Een menukaart kan echt wel mensen naar jouw restaurant lokken. Wist je dat mensen zelf vaak hun keuze laten beïnvloeden door de schikking en de look van uw menukaart. Wij geven je hier 5 tips voor een geweldige menukaart samen te stellen. Of misschien om kleine wijzigingen in je huidige kaart aan te brengen. 

 

 Meer...

Hoe gebruik je HR data om je rendabiliteit te verhogen?!

Data, Data, Data, je hoort tegenwoordig niets anders meer en ja data heeft ook zijn weg gevonden naar onze horeca sector.
Horeca is nog zeker steeds een sector die draait om gevoel en beleving, maar je kan er niet meer rond de professionalisering van de sector heeft ervoor gezorgd dat er meer gedetailleerde data is waarmee je aan de slag moet om de concurrentie bij te blijven.

In deze blogpost leggen we jullie uit hoe je met HR data aan de slag kunt gaan om je personeelsplanning te optimaliseren en dus je rendabiliteit te verhogen.

Meer...

Instagram voor jouw horeca onderneming

Na onze post over Pinterest, die je hier kan lezen, gaan we het deze week even hebben over Instagram voor ondernemers. In 2018 waren er zo'n 3 miljoen Belgen actief op dit medium, als bedrijf kan je dus maar beter ook aanwezig zijn op Instagram. Hoe je hier juist aan begint en hoe je het goed kan toepassen lees je in deze blog. Indien je al een bedrijfsprofiel hebt lees dan zeker even deze blog om te leren hoe je het nog beter kan scoren! 

Meer...

Tips voor gouden wintermaanden

De zomermaanden zijn altijd toppers voor de horeca. Je hebt extra inkomsten van jouw terras, zeker de afgelopen zomer was een topperiode. Nu wil je natuurlijk die lijn doortrekken tijdens de winter. Misschien vind je het snel om hier al aan te denken, maar je kan hier beter goed voorbereid aan beginnen. Wij zorgen voor tips om de wintermaanden even succesvol te maken als de zomer. Blijf dus zeker lezen. 

 Meer...

Controle in je zaak? 6 punten die streng worden gecontroleerd!

Vroeg of laat krijgt elke horeca-ondernemer ze over de vloer, de sociale inspectiedienst. En ook al ben je met alles in orde, toch is zo'n bezoek telkens een stress-moment. Nu je bent misschien al klant bij Onlinewerkrooster, en hebt daarom wat minder angst, maar toch, wij zetten hier even 6 punten op een rij waar je zeker van mag zijn dat de inspecteurs willen bekijken! 

Meer...