Onlinewerkrooster | Automatiseer je personeelsplanning en payrolling!

5 tips voor gezonde gerechten op jouw kaart!

Gezond eten wordt een steeds belangrijkere missie in de horecasector, denk aan Greenway onze klant die vestigingen heeft in Antwerpen, Gent en Leuven. De populariteit van gezonde voeding neemt toe en het is zonde niet mee op de kar te springen van deze trend.
Lees hieronder hoe je de gerechten op jouw eigen kaart een gezonde toets kunt geven!

More...

Meer singles in jouw horecazaak krijgen

Als je ergens alleen gaat eten als single kan het al eens voorvallen dat je rare blikken krijgt toegeworpen en dit kan wel eens een reden zijn waarom singles minder gaan uiteten.Nochtans zou tegen 2060 de helft van de Belgische huishoudens uit 1 persoon bestaan, en deze wil je natuurlijk in jouw restaurant krijgen. Hoe je jouw restaurant/café single-friendly maakt lees je in deze blogpost.

 

More...

7 tips om jouw horeca-onderming WK-klaar te maken!

De Rode Duivels gaan naar Rusland en de WK-gekte stijgt daarmee ook in België. Tijdens het WK piekt ook het aantal horeca-bezoeken en daar wil jij natuurlijk maar al te graag mee van genieten. Hoe scoor jij tegenover al die marktpleinen met grote schermen? Wel wij gingen de creatieve tour op en bedachten de 7 beste tips om jouw horeca-onderming WK-klaar te maken. Lees dus zeker verder als je wil scoren net zoals onze Duivels! 

More...

Top 6 oorzaken waarom restaurants falen

Een gewaarschuwd mens is er twee waard. Het is belangrijk om de concurrentie te bestuderen en te leren uit de fouten van anderen. Zo kan je veranderingen aanbrengen waar nodig in jouw eigen zaak. Hieronder lees je de top 6 van oorzaken die ervoor zorgen dat restaurants falen.
 

More...

GDPR, waar moet jij als horeca-ondernemer aan denken?

De GDPR komt eraan, lees je het zo, het klinkt een beetje alsof er iets spectaculairs staat te gebeuren. GDPR staat echter voor General Data Protection Regulation, en heeft als doel de persoonlijke data van de burgers beschermen. Het is vooral een maatregel die mensen moet beschermen tegen hackers en datalekken. Hoe je hier als horeca-onderneming mee omgaat lees je in onderstaande post.

 More...

Vlekkeloos doorheen een sociale inspectie!

Elk bedrijf krijgt vroeg of laat wel een controleur over de vloer. De sociale inspectie gaat na of jouw bedrijf de sociale wetgeving correct volgt en toepast. Naast deze sociale inspectie kan je ook nog de technische inspectie voor de arbeidsveiligheid, een RSZ-inspecite, voor jouw RSZ-aangifte en RVA-controle (werkloosheids) volgen. Deze controles worden jaarlijks opgedreven en jij wil als ondernemer hier natuurlijk op voorbereid zijn. Hoe je dit kan doen lees voor een sociale inspectie je in onderstaande post.

 

More...

7 tips om een No-Show te counteren!

De grootste doorn in het oog van elke horeca-uitbater, zo kan je de “no-shows” wel noemen. 7 op de 10 restaurants heeft echter vaak last van no-shows. Volgens 43% van de restaurantuitbaters geeft ook aan dat dit probleem is gegroeid het afgelopen jaar. Vooral zaterdag blijkt een populaire dag te zijn om niet op te dagen. Menig horeca-uitbater heeft zijn frustraties al wel eens op sociale media geuit. Terecht, maar klagen op facebook is niet echt aantrekkelijk. Ik als consument heb hier geen boodschap aan, maar hoe ga je wel om met die no-shows? Wel dat kom je in dit artikel te weten.

More...

Hoe jouw "All Star" horeca team samenstellen.

Of jouw zaak succesvol wordt, hangt af van de motivatie en flair van jouw werknemers. Lekker eten, een vlotte bediening, een aangename sfeer, het is allemaal te danken aan het personeel dat in de zaak rondloopt. Lees hieronder waar je op moet letten bij het aanwerven van jouw "All Star" horeca team! 

More...

7 tips om het terrasseizoen succesvol te starten!

Heerlijk, it's the most wonderful time of the year, want wat is er leuker dan op een terrasje genieten met een glaasje wijn en mensen staren? Niets toch, inderdaad en die tijd is aangekomen. De weerkaarten geven prachtige temperaturen deze week, als ondernemer het ideale moment om jouw terras te doen scoren. Want ja een terras dat zijn weer meer inkomsten, je wil dus echt wel dat jouw terras scoort. Hoe voller het terras hoe beter voor jouw zaak! Lees hier enkele tips om zeker te zijn dat jouw terras een echte topper wordt deze lente (en zomer natuurlijk).

 More...

De Horeca doelgroepvermindering voor jouw vaste medewerkers!

Sinds de invoering van de witte kassa (Geregistreerde KassaSysteem of GKS) kan je als horeca-onderneming in aanmerking komen voor de doelgroepvermindering. Dit houdt in dat je een vermindering van jouw sociale bijdrage kan krijgen tot €800/kwartaal kan krijgen voor vaste werknemers jonger dan 26 en tot €500/kwartaal voor andere vaste werknemers. Een aardig bedrag als je het ons vraagt. Omdat wij van Onlinewerkrooster ook een tijdsregistratie aanbieden willen wij natuurlijk vermijden dat jouw personeel in 2 systemen moet inklokken. Onlinewerkrooster is een geregistreerd ASA (alternatief systeem voor arbeidsregistratie) systeem én koppelt met de populairste kassa systemen in België. Wat dit juist is en wat de voorwaarden zijn om deze vermindering te krijgen lees je in deze blogpost.

 

 More...