Onlinewerkrooster | Automatiseer je personeelsplanning en payrolling!

Video: Scoren met je Horeca ontbijtconcept met Karel van 'De Vuvuzela'

In deze aflevering van Horeca Insights maken we kennis met Karel van De Vuvuzela. Hij startte de zaak op zijn 18 jaar en momenteel heeft hij 70 personeelsleden onder zijn hoede en voorziet hij per weekend ongeveer 500 klanten van een heerlijk ontbijt. Elke zaterdag en zondag in de voormiddag serveert hij voor €14,50 een ontbijtbuffet waar je best voor kan reserveren. Op zaterdag passeren zo'n 140 tot 200 mensen op zondag gaat het zelf over 300 mensen! De Vuvuzela startte als kleine eetgelegenheid 6 jaar geleden, van een transformatie gesproken. 

Meer...

Video: Het belang van een goede horeca locatie met Bert van Chez Albert

Een locatie kan een zaak maken of kraken, Bert van Chez Albert & The Waffle Concept Company weet er alles van. In deze video concrete tips en geeft hij wat specifiek belangrijk is in verschillende regio’s van ons landje. Bert opende de laatste 2 jaar 8 vestigingen, hij is dus de perfecte persoon om het te hebben over locaties. Van Oostende tot Hasselt, hij veroverde Vlaanderen met zijn uniek concept. Voor de personen die geen tijd hebben om de video te bekijken hebben wij hier een blogpost, plus er is ook een podcast

 

Meer...

Video: Het nieuwe Horeca ondernemen in de praktijk met Bernard van Otomat pizza

Wij presenteren jullie met veel plezier onze eerste video van onze nieuwe reeks van "Horeca Insights". Hier laten we horeca-ondernemers aan het woord die hun ervaringen willen delen met de sector.
Voor de personen die geen tijd hebben om de video te bekijken hebben wij hier een blogpost, plus er is ook een podcast!

In de eerste aflevering ontmoeten we Bernard. Hij verteld ons meer over hoe je de switch kan maken naar de nieuwe vorm van ondernemen in de horeca. Wij voelden Bernard van de populaire keten Otomat aan de tand en vroegen hem hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat.

 

Meer...

De Vlaamse Horeca in cijfers!

Niets leuker dan even met cijfers gooien toch? Vlaanderen is een bourgondische regio, we houden van lekker eten en heerlijke drank! Dit vertekend zich dan ook in de dorpskernen en steden. Frituren, bakkers, lokale cafées, het is deel van onze cultuur. "Nergens vind je zoveel Michelinsterren op een beperktere oppervlakte, nergens is de kloof tussen een sterrenkeuken en gewone keuken zo klein", aldus Ben Weyts, Vlaams minister van Toerisme. Wij geven je in deze blogpost wat cijfers om even bij stil te staan.

 

Meer...

Hoe scoor je meer fooi ? 7 tips op een rijtje!

Als horeca-medewerker heb je niet altijd het hoogste loon, we hoeven er niet over rond de pot te draaien, elke fooi is toch een leuk extraatje dan? Wij geven jou in deze blogpost enkele tips over hoe je jouw klanten kan overtuigen om meer fooi te geven. En dat zonder opdringerig of lastig over te komen. Nee we leggen de focus op hospitality. 

Meer...

Gelegenheidsarbeid in de begrafenissector weldra ook met verplichte tijdregistratie en Dimona

Wat moet je weten over de nieuwe CAO voor begrafenisondernemers omtrent tijdregistratie?

Werken in de begrafenissector is best spannend, in die zin dat je nooit op voorhand kan inplannen wanneer je werk zal hebben. Daarom rekenen ook heel veel begrafenisondernemers op de kracht van occasionele werknemers, de zogenaamde ‘dragers’.  Maar omdat deze uurroosters niet van tevoren ingepland kunnen worden, brengt dit heel wat administratieve last met zich mee.

Om hier antwoord op te bieden, komt er een nieuw statuut van gelegenheidswerknemer met verplichte Dimona-aangifte. In voorbereiding van deze nieuwe wetgeving heeft de sector van begrafenisondernemers een CAO gepubliceerd over gelegenheidsarbeid met verplichte tijdregistratie. Om wat duidelijkheid te scheppen in al deze nieuwe regels hebben we dit voor jou uitgespit en hieronder samengevat.

Meer...

3 tips om de meerprijs van "gezond" verantwoorden

Allergie, gezondheid, gluten, Naessens, Bekkari... trends die we niet meer kunnen negeren. De consument wil gezonder en bewuster eten. Tegenover gezond staat natuurlijk een meerprijs, van deze meerprijs is de consument zich vaak niet bewust. Het is niet makkelijk om een perfect evenwicht te vinden. Als horecazaak kan je de vraag niet meer negeren, trends volgen hoort er nu eenmaal bij. Van verse sapjes, biologische limonade tot heuse glutenvrije maaltijden, paleo of lactosevrij. Hoe kan jij als zaak dat prijskaartje toch verantwoorden.

Meer...

Verspilling in jouw bar verminderen met deze 5 tips!

Wist je dat 1/5de van een biervat vaak gewoon verspild wordt? Weinig mensen die effectief zich bezig houdt met de alcohol-verspilling in de zaak. Natuurlijk kan je dit niet blijven negeren als je weet dat het 20% is! Op lange termijn merk je dit ongetwijfeld in jouw omzet. In deze blog lees je tips die helpen om die verspilling tegen te gaan. 

 Meer...

Snelle borrelhapjes op jouw kaart

Tapas zijn een ritueel in Spanje, bij een wijntje ben je al super blij met wat olijfjes,... ja wij Belgen houden van het goede leven! Heb je al gedacht om aan upselling te doen in jouw horeca-onderneming? Als café kan je makkelijk enkele snelle snacks bij op de kaart zetten die ervoor zorgen dat mensen iets langer blijven in jouw café. 

 Meer...

2018 achter de schermen

Het jaar is weer voorbij gevlogen, tijd om terug te blikken op wat we afgelopen jaar beleefd hebben.

2018 heeft alle verwachtingen overtroffen, onze stoutste dromen kwamen uit in dit knotsgekke jaar!
Lees hieronder wat er achter de schermen allemaal gebeurde ;-)

Meer...